Löpning är en av de enklaste träningsformerna du har att tillgå. Vill du ha en enkel och effektiv träning som samtidigt kan få dig att tänka klart och känna fullkomlig frid? Vad sägs om ett varv på elljusspåret? Att springa är avslappnande för både hjärta och själ, och en av de bästa träningsformerna du kan få. Genom att springa några gånger i veckan kommer din vardag att bli lättare. Du kommer klara utmaningar och motgångar ännu bättre, och det leder i sin tur till en effektivare tillvaro med mer framgångar. Så ta på dig löparskorna direkt!

Att springa är den bästa träningen för att få upp konditionen och förbränna slaggrester i kroppen. Du förbättrar syreupptagningsförmågan, och i och med det förbättras din uthållighet, din fokus förbättras och du blir piggare i vardagen. Som om inte det vore nog så kommer du att gå ner i vikt och bli både slankare och snyggare. Dina ben blir starkare och din glutus(rumpa) blir snyggare.

Det finns olika varianter av löpning beroende på vilket resultat du vill ha. För att få upp konditionen och bygga upp en explosiv styrka i benen är intervall löpning den bästa alternativet. Intervallöpning innebär att du springer en sträcka, vilar för att sedan springa igen. Det är en oerhört effektiv träningsform, och för dig som hårdtränar för att komma i god form eller idrottar så är det rekommenderat.

För dig som tycker om att springa långa sträckor är det framför allt viktigt att se till att du har bra skor att springa i. Det råder delade meningar huruvida stötdämpning är positivt eller inte, men det viktiga är att det känns bra för dig. Notera att det nödvändigtvis inte är de dyraste skorna som är de bästa! Det finns människor som springer mycket bättre och längre i ett par platt gymnastikskor för tvåhundra kronor än i ett par genuina löparskor för tvåtusen kronor. Det är fullständigt individuellt. Prova dig fram innan du tar beslutet!

Därför borde du också börja springa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *