Att cykla mountainbike en riktigt rolig aktivitet som man kan syssla med när vädret tillåter. Att cykla mountainbike erbjuder inte bara riktigt bra träning utan även också svårslagna vyer om man gör det på rätt ställen.

När man ska välja en mountainbike är ganska många faktorer man behöver ta hänsyn till. Bland annat om den endast ska användas i terräng eller man också ska använda den i till exempel stadsmiljöer. Så hur bör man egentligen gå till väga?

Fastna inte vid märken

Ett tips är att inte tänka för mycket på märken och enskilda delar som behövs eller inte behövs. Det bästa är egentligen att kontakta en väletablerad cykelbutik och få hjälp därifrån. Ta den bästa cykelbutik du vet och nöj dig inte med någon halvdan.

Efterforskning

Börja göra lite efterforskning kring olika typer av cyklar. Behöver den riktigt bra stötdämpare? Behöver du någon riktigt solid som klarar tuffa förhållanden? Ta hänsyn till det tänkta användningsområdet och bestäm dig för en eller två typer av cyklar som passar dina syften.

Budget

Sätt en bra, realistisk budget och fundera noga på hur mycket du kan lägga ut för din nya cykel. Gör gärna en flexibel kalkyl som du har råd att töja lite på om du verkligen hittar drömcykeln. En riktigt bra cykel är ett inköp man bara behöver göra högst ett fåtal gånger i livet – så det kan vara värt att lägga lite extra pengar.

Besök flera butiker

Välj ut tre av de bästa cykelbutiker du vet inom rimligt avstånd och besök dem alla. Få en känsla över deras service, kunskap och priser. Du kommer inse ganska snabbt vilken butik som tilltalar dig mest och det är även där du bör göra ditt viktiga inköp. När du har din cykel och redo att ge dig ut på äventyr, se till att du har rätt kläder, hjälm, väska, skor och utrustning det är minst lika viktigt som ditt val av mountainbike. En riktigt bra cykelväska anser vi är en bra investering. Du hittar utrustning av hög kvalité på outdoorexperten.se sen är det bara att ge dig ut.

Hur man väljer en bra mountainbike
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *