Ibland känns de nya skorna man köpt lite väl tighta. Det finns tips för att få dem att passa bättre. Naturligtvis skall man köpa rätt storlek, men alla har unika fötter och det kan i vissa situationer krävas lite yttre hantering för att man snabbare skall kunna gå in skorna. Tipsen här, är också bra för den som köper skor för vandring i naturen då skavsår är vanligt om man inte gått över skorna ordentligt.

Vill man hitta skor i flera olika modeller, och därmed ha möjlighet att hitta en modell som är rätt på alla håll från start, är Footway en bra affär som vi kan rekommendera. De har bra villkor och är snabba. Initiativtagaren Mühlbach är erfaren vad gäller shopping via nätet och deras service är anpassad för att nå upp till höga krav. Läs mer om Footway och Daniel Mühlbach här.

Ta fram hårfönen

Steg ett är att ta på sig fler par strumpor. Gärna så många man får plats med för att sedan trycka ner fötterna i de nya skorna. Det kommer inte alls kännas bekvämt, för var det trångt innan blir det ju inte lättare med 3 eller 4 extra sockar på fötterna. Men de extra strumporna kommer hjälpa att tänja ut skorna.

Det är nu man tar fram hårfönen och blåser varm luft på skorna. Blås i några minuter på de områden på skon som känns extra trånga. Snart kommer skorna kännas lite bättre. Då är det dags att stänga av hårfönen, men att behålla skor och alla strumpor på ett tag till. Ha på dig detta till skorna har blivit nedkylda till normal temperatur. Då kan man ta av sig skor och extrastrumpor och prova skorna så som man önskar bära dem. Troligtvis har de blivit lite mer uttänjda nu.

Ställ dem i frysen

Ett annat beprövat tips för att tänja ut sina små skor är det så kallade frystricket. Det går till så här. Man fyller två fryspåsar med några deciliters vatten och försluter påsarna ordentligt, så det inte läcker. Man stoppar ner de vattenfyllda påsarna i de skor som behöver tänjas ut en aning.
När båda skor har fått en påse med vatten i sig, stoppar man skorna i frysen (förutsatt att det är tåliga skor som tål att frysas). Skorna bör stå kvar i frysen till allt vatten i påsarna har frusit till is. Därefter tar man ut skorna. När påsarna med is tinats tillräckligt för att man ska kunna plocka ut dem, så gör man det. Vattnet som frös till is har tänjt ut skorna. Förhoppningsvis passar skorna därför mycket bättre nu.

Tajta skor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *