Ett av de pooltillbehör du behöver köpa är pooldammsugare eller poolrobot. Detta åtminstone om poolen är normalstor. Dessa tillbehör rengör botten from smuts och mindre partiklar. Vill du köpa så billigt som möjligt ska en enkel pooldammsugare köpas in. Ibland kallas de även för bottensug då det är vad den används till. Det är ett tillbehör som kopplas samman med en vattenslang (exempelvis trädgårdsslangen). Detta gör att man skapar ett vakuumsug längst ner vid själva suganordningen. Sedan får man gå och dammsuga likt man gör med en vanlig dammsugare.

Eftersom dammsugningen sker helt manuellt passar dessa mindre pooldammsugare enbart för mindre pooler (eller för dig med väldigt mycket tid…). Nästa steg är att köpa en automatisk poolrengörare. Ett pooltillbehör som gör det enklare att rengöra poolen då den helt automatiskt ”kryper” omkring på botten och där suger upp den smuts som kommer i dess väg. De passar att använda på mindre markpooler samt ovanjordspooler. Dessa enklare modeller kopplas ihop med poolpumpen och använder denna kraft till att sakta ta sig fram på botten. De partiklar som den suger upp kommer alltså att hamna i poolens egna filtersystem.

Nästa steg innebär mer avancerad teknik vilket även betyder att priset ökar. Det är fristående robotar som rengör poolen automatiskt. De är därmed inte kopplade till poolens egna system. De kan därmed rengöra större pooler och göra detta snabbare än den ovan nämnda modellen. Poolrobot är en av de mest dyra pooltillbehören men samtidigt något som verkligen underlättar rengöringen. Har du en stor pool tar det allt för lång tid att rengöra manuellt. En fördel med att välja en poolrobot är att dessa har navigationssystem som gör att de kan rengöra mycket systematiskt. Väljer man de dyrare modellerna kan de klara av mycket stora pooler och även rengöra på väggarna.

Vilken modell ska köpas? Svaret hittar du genom att se på hur stor pool du har och om du vill att rengöringen ska ske automatiskt eller inte.

 

Pooltillbehör – Med fokus på pooldammsugare/poolrobot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *