Att jaga är ingen billig hobby. Man kommer lätt upp i 30 000 kronor när man ska köpa den utrustning man behöver. Trots detta så blir jägarna fler och fler i Sverige. Att ha rätt jaktkläder är många gånger helt avgörande för att jakten ska bli lyckad eller inte. De ska vara både snygga, bekväma och funktionella. Man ska kunna röra sig obehindrat och det får inte komma något ljud från kläderna när man rör på sig. Naturligtvis ska bra jaktkläder hålla dig riktigt varm också. På nätet finns för det mesta det största utbudet av jaktkläder till de bästa priserna.

Det finns inget dåligt väder….

Alla känner vi igen devisen ”det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder” och ingenting kan vara mer sant när det kommer till jakt. Ofta kan jaktpassen vara långa och man rör inte på sig allt för mycket. Det kan regna och bli kallt och då är det oerhört viktigt med varma kläder. På PN jakt finns ett stort utbud av jaktkläder av hög kvalitet. Det finns jackor, byxor, handskar, bälten och kepsar. Det finns jaktkläder för alla årstider, både lättare fleecejackor och västar men också varma vinterjackor och byxor.

Vattentäta jaktkläder

Man ska alltid sträva efter att inte bli blöt när man jagar. Då blir man lätt kall och det förstör hela jaktupplevelsen. Det bästa är att köpa kläder som är gjorda i material som är både vatten- och vindtäta, samtidigt som de ska vara följsamma och bekväma. Jackorna och byxorna är gjorda i GoreTex som är ett material som håller dig torr även när det regnar mycket. Kläder gjorda i GoreTex bör kombineras med underställ i ull som är ett material som håller dig varm även när det är kallt ute.

Välj rätt storlek

När du ska köpa jaktkläder ska du vara noga med storleken. Jaktkläder ska vara följsamma och sköna. Köper du dem i fel storlek så försämras funktionerna i dina jaktkläder. Köper du till exempel för små jaktkläder så kommer kläderna att strama och inte alls vara följsamma på ett optimalt vis. Du blir också lättare kall eftersom det inte kan samlas luft mellan kläderna som skyddar dig mot kyla. Jaktkläder får inte heller vara för stora. För stora jaktkläder har svårare att transportera bort fukt från kroppen och då kan du också börja frysa. Därför ska du alltid vara väldigt noga när du väljer storlek på dina jaktkläder.

Vikten av rätt jaktkläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *