Skor från märket vagabond är ledande på världsmarknaden. Inte bara för allt arbete som lagts ner på design och utformning av skorna utan även den stora variationen skor som erbjuds. Skorna är stilrena, moderiktiga och dessutom bra för dina fötter. Det finns modeller för alla tillfällen och alla åldrar, kön och stilar. Fokus ligger på att hålla hög kvalitet, Vagabond använder sig av bra råvaror vid tillverkning av skorna och ser till att få fram en produkt som är anpassad efter dina fötter. Skorna ska på ett stilrent och moderiktigt sätt bära dig genom dagen till ett rättvist och bra pris.

Vagabonds historia

Det svenska märket vagabond är numera internationellt och går att hitta i över 40 länder. Sedan 60-talet har skor producerats med syftet att kombinera design och stil med komfort. Till en början tillverkades bara skor för män men med tiden kom även modeller ut för kvinnor och så småningom barn. Vagabonds skor är internationellt kända för att vara stilrena och klassiska men samtidigt moderna och med en unik touch. De flesta skorna Vagabond producerar tillverkas idag i Portugal av skomakare med mycket erfarenhet. Genom åren har märket vuxit och idag producerar Vagabond omkring 2,5 miljoner par skor till olika länder årligen.

Fokusområden vid tillverkning av Vagabond skor

Vagabond har fem stycken fokusområden som genomsyrar deras arbete och därmed processen att producera skorna. De fem områdena är materialval, produktion & miljö, arbetsmiljö, medveten konsumtion samt utbildning/engagemang. Vagabonds skor har nästan uteslutande komponenter gjorda av läder. Inte bara för den klassiska looken utan för det slitstarka materialet och den höga kvalitén det innebär. Vagabond arbetar mer med att få fram skor som i framtiden inte är alltför skadliga för djur, natur och människor som hanterar materialet under processen för tillverkningen. Detta arbetet speglas uppenbarligen i Vagabonds andra fyra fokusmområden då de alla hänger samman.

Att vårda sina skor – en kort guide

Skornas hållbarhet avgörs inte enbart av tillverkaren utan även av konsumenten och hur hen vårdar sina skor.

  • Det första och uppenbara steget är att rengöra skorna när de är smutsiga. Använd varmsamt en fuktig handduk, borste eller skum för att ta bort smutsen.
  • Applicera sedan ett vax eller skydd för att skapa ett lager mellan lädret och allt det kan tänkas komma i kontakt med i framtiden.
  • Slutligen bör du i vardagen även skydda skorna från regn och rusk, smuts och att slita dem onödigt mycket i terräng.
Skor från Vagabond – vad det betyder för dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *