Vi blir allt mer hälsomedvetna. Fler och fler börjar träna och tänka på att äta och dricka med måtta. Ett naturligt led i denna trend är att göra regelbundna hälsokontroller.
I takt med att folks intresse för hälsa och välmående blivit allt mer uttalat har det dykt upp nya spännande verktyg för att hjälpa oss på traven. Det finns appar för att hålla vikten och armbandsur som hjälper oss att inte sitta för mycket.
Ett intressant inslag i hälsoutbudet på senare år är hälsotest via blodprov. Det är en genialisk lösning för att testa mot några av de vanligaste hälsoproblemen.

Snabba blodprov

Självklart går det inte att lämna blodprov på nätet. Däremot går det att beställa ett sådant online. Med ett par klick har du bokat tid hos en provtagningsklinik nära dig.
Det är egentligen inte särskilt dyrt. De billigaste testerna kostar under tusenlappen. Då ingår test på ett tjugotal markörer. De dyrare testen täcker över 30 olika markörer. När du betalt behöver du inte vänta på att få tid hos en klinik utan det är bara att ta sig dit. Ditt blodprov skickas sedan till ett certifierat laboratorium för analys.
Inom någon dag får du ett e-postmeddelande om att ditt resultat är färdigt. Då kan du logga in och se din journal på ditt konto hos kliniken. När du gör hälsotest via blodprov visas resultatet i förhållande till referensvärden. Inom den medicinska forskningen har man fastställt vad som anses vara normala värden. Ligger värdet på ditt blodprov inom dessa gränser finns ingen direkt anledning att misstänka att något är fel på just den punkten. Skulle något eller några av dina värden avvika från referensvärdet markeras det i fetstil.
De flesta företag som erbjuder test med blodprov har en legitimerad läkare som tittar på varje provresultat. Skulle det finnas något att anmärka på resultatet får du en kommentar i din journal.
Besök läkaren vid behov
Att göra ett hälsotest med blodprov är ett bra sätt att få koll på din hälsa. Många gånger räcker resultatet tillsammans med det utlåtande som läkaren gör. Skulle du ha några värden som ligger utanför referensvärdet kan det finnas behov av att besöka en läkare.
Tänk på att alltid kontakta sjukvården ifall du misstänker att du har en allvarlig sjukdom och behöver vård. Hälsotest via blodprov är däremot bra för att du ska kunna hålla en regelbunden koll på din hälsa.

Hälsotest via blodprov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *