Många som aldrig provat på en växtbaserad kost har ofta en missuppfattad bild av näringsvärden och kosthållning. Det verkar nämligen finnas en generell rädsla för att man ska lida av brist på protein om man går över till en kost som helt och hållet baseras på och kommer ifrån växtriket. Så är dock inte fallet. Somliga anser att detta beror på att veganer ofta är mer medvetna om vad de äter, och därför också har bättre koll på sitt intag av exempelvis protein. Det kan också vara så pass enkelt som att en växtbaserad, varierad kost faktiskt innehåller precis samma mängd proteiner som en animalisk kost. Studier visar dock att protein som kommer från växtriket är bättre och mer hälsosamt paketerade, medan protein från animaliska produkter ofta har följe av mindre bra produkter för kroppen. Är det dock så att man inte har full koll på sitt intag av protein eller känner att man behöver en proteinboost, i vardagen eller till träning, så finns det numera ett brett sortiment av veganska proteinpulver. Dessa kan enkelt tillsättas i exempelvis en smoothie, eller blandas direkt med vatten eller en växtbaserad mjölkdryck som en proteinshake efter träningspasset. Besök Fitnessfrank.com för att se utbud.

Olika typer av veganska proteinpulver

Mängden veganska proteinpulver, och variationen dem emellan, växer ständigt och nu för tiden finns det ett brett och stort sortiment att välja mellan för den som är ute efter ett veganskt kosttillskott. De allra vanligaste sorterna av veganska proteinpulver är ris och ärtor, men det finns också proteinpulver baserat på till exempel hampa, havre, pumpakärnor och soja. Ofta innehåller dessa veganska produkter en högre halt protein än mjölkbaserade proteinpulver.

Hur ska man använda veganska proteinpulver?

Hur man väljer att äta eller dricka sitt proteinpulver beror lite på vilken typ av proteinpulver man köpt, vad det är gjort av och framför allt, om det redan är smaksatt. Många tycker till exempel om proteinpulver som är smaksatt med vanilj, jordgubbe eller choklad. Då räcker det för det mesta att blanda sitt proteinpulver med en neutral vätska, som havremjölk eller vatten. I andra fall, om man använder sig av ett neutralt proteinpulver, så kan det vara godast att tillsätta det i en fruktig smoothie eller blanda ut med en smaksatt mjölk- eller yoghurtdryck.

Veganskt proteinpulver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *